Reise med BagID for første gang

Vår steg-for-steg guide for hvordan du bruker elektronisk bagasjetag på din neste reise.

Har du ikke satt opp BagID'en din ennå? Les gjerne denne artikkelen

Steg 1: Sjekk inn med flyselskapet ditt

Før du kan legge inn flyreisen din i BagID-appen, bør du sjekke inn hos flyselskapet du reiser med. Typisk åpner innsjekk et sted mellom 24 og 48 timer i forkant av avreise. Sjekk inn som vanlig før du legger til flyreisen i BagID-appen.

Merk: Det er mulig å legge til reisen i appen før man sjekker inn hos flyselskapet, men det vil ikke være mulig å lage sjekke inn bagasjetagen og overføre denne til BagID'en før du har sjekket inn hos flyselskapet du skal reise med.

Steg 2: Legg til en ny reise

Airline check in step.1

• Gå til 'Flights' (flyreiser) i menyen nederst på skjermen
  • Velg 'Add new flight' (legg til ny flyreise)
  • Du vil nå kunne velge hvilket selskap du vil reise med fra listen over samarbeidsselskap

airline check in-1

Legg inn referansenummeret ditt. Dette finner du i reisedokumentene fra flyselskapet ditt. Sjekk at etternavnet du legger inn er det samme som på billetten din.

Steg 3: Lag og overfør bagasjetagen til din BagID

Etter du har lagt inn reisedetaljene, vil BagID-appen hente informasjon fra flyselskapet du reiser med. Flyreisen din vil nå bli synlig under 'Upcoming flights' (kommende reiser).

• Trykk på 'Check-in' symbolet nederst til høyre. Du vil få et varsel om å bekrefte ruten og overføre bagasjetagen. Gi appen litt tid til å prosessere reisen din.
  • Du vil nå få beskjed om å koble deg til BagID'en din.

airline check in step.2

• Trykk én gang på venstre knapp på BagID'en for å aktivere Bluetooth. Enheten er i paringsmodus når lyset blir blått i høyre hjørne.
  • En melding som sier 'Bag tag transfer' på skjermen vil bekrefte at bagasjetag'en er overført til BagID'en. Den bør nå være synlig på BagID'ens display.

Airline check in step.3

Bagasjetag'en - som erstatter den ordinære papirtagen - bør nå være synlig på BagID'en og du er klar for å reise! Skulle du har prioritet (Priority) på din billett, vil dette også være synlig.

Se hvor du finner bagasjekvitteringen din her

Se gjerne videoguiden vår på innsjekk her: